Springende kinderen
 
U bent hier: HomeOver ons

Over ons

Meer dan gewoon wat spelen

In de eerste plaats is KSA een plek om je wekelijks te amuseren, maar… er is meer dan dat!

In een jeugdbeweging leer je leven in groep. Dit komt vooral tot uiting tijdens het kamp, waar de groepssfeer optimaal is en je op elkaar bent aangewezen. Door deel te nemen aan provinciale KSA-activiteiten kom je bovendien in contact met mensen van andere KSA groepen.

Bovendien engageren we ons jaarlijks voor de 11.11.11-actie en staan we eens stil bij het feit dat niet iedereen het zo goed heeft als wij.

Knuffelende vriendinnen

En de ouders

In het begin van het jaar probeert elke leidingsploeg op ouderbezoek te gaan bij hun leden, zodat de ouders kunnen kennismaken met de leiders/leidsters van hun kroost.

Daarnaast organiseren we ook veel activiteiten waarbij alle ouders zijn uitgenodigd. Zo is er naast de barbecue om het jaar in te leiden ook een jaarlijkse quiz en een schitterend groepsfeest. Meer hierover vind je op de pagina evenementen.

Kortom, KSA is niet enkel en alleen plezierig voor de kinderen!

Uniform

Uiteraard heeft ook KSA Striideburgh een uniform (wat een beetje is aangepast sinds dit jaar). Dit is voor iedereen een rood met blauw sjaaltje, wat je bij ons kan bestellen en een donkerblauwe broek of rok.

Daarnaast bestaat het uniform voor de -12 ook uit een KSA-T-shirt, bij ons te bestellen, of in de KSA-winkel.

Voor de +12 groepen wordt dit T-shirt vervangen door een donkerblauw hemd, ook bij ons te bestellen of in de KSA-winkel. Als leuke extra hebben wij ook onze eigen KSA Striideburgh-trui. Ook bij ons te bestellen.

Voor verdere vragen omtrent het uniform kan je terecht bij je leidingsploeg en kan je er alles over lezen in de brief.

Knuffelende broer en zus

Wat is KSA?

KSA is een jeugdbeweging, waar een grote groep leiders en leidsters uw kinderen wekelijks vol engagement entertaint! Het is in de eerste plaats onze bedoeling om ervoor te zorgen dat de kinderen uit de buurt zich leren amuseren in groep en wekelijks een onvergetelijke middag beleven.

Wij, KSA Striideburgh, zijn gestationeerd in Berchem, meer bepaald op het pleintje in de Strijdhoflaan. Daar organiseren wij elke zaterdag van 14u00 tot 17u00 een vergadering voor elke leeftijdsgroep.

Daarnaast hebben we ook heel wat grootse activiteiten zoals een groepsfeest (waarop iedere ban een toneel opvoert), een klein kamp (een weekend met alle bannen), een quiz en uiteraard een tentenkamp in juli (hét hoogtepunt van elk jaar).

Hoe ziet KSA er uit?

KSA is onderverdeeld in verschillende bannen (leeftijddsgroepen). Elke ban heeft een leidinsploeg die wekelijks een vergadering organiseren, hoera! Meer info over de verschillende bannen en hun activiteiten vind je op de pagina groepen.

Pionier

Een aantal keer per jaar maakt de redactie van KSA Striideburgh een leuk boekje boordevol informatie. Hierin verschijnen bijvoorbeeld artikels geschreven door de leiding en maandschema’s voor de ouders, maar je vindt er ook vaak spelletjes en kleurplaten voor de kinderen.

Alle pioniers zijn te vinden op de pagina bestanden.

Groepsfoto kinderen blauw haar

Wat zijn we nog vergeten?

Heb je nog vragen? Zijn er dingen die je nog niet helemaal begrijpt? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de leidinsploeg van je kind of met onze groepsleiding via de contactpagina.